MERSİN / SİLİFKE - Kabasakallı İlkokulu

Okulumuzda Günay-Ruhi GÖKSOY Fen Laboratuvarının Açılışı Yapıldı.

Okulumuzda Tutum,Yatırım ve Yerli Malı Haftası kutlandı.

Ülkemizin istikbalini çizen öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

CUMHURİYETİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ.

Eyl

İlköğretim haftasını çoşku ile kutladık.Öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuşma sevincini yaşarken, öğrencilerimiz de okuluna ve arkadaşlarına kavuşma sevincini yaşadı. 8.sınıf öğrencilerimiz bu yıl 1.sınıfa başlayan minik öğrencilerimize okula başlama hediyeleri verdiler.

Nis

Okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri "Temel Eğitimde 10000 Okul Projesi" kapsamında Arkum deniz kıyısına gitti. Doğal zenginliğimiz olan denizlerimizi korumak amaçlı sahilde temizlik yaparak, doğal güzelliklerimize karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirdiler. Öğrencilerimiz doğal zenginliklerimizi koruma ve gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre bırakma konusunda duyarlılıkları artmıştır.

Proje kapsamında "YOGA ETKİNLİĞİ" gerçekleştirmek için sahilde Çocuk Yoga Eğitmeni ile buluşup yoga yaptılar. Öğrencilerimizi günlük hayatın stresinden uzaklaştırıp doğa ve temiz hava ile buluşturduk. Açık havada yoga yaparak, hayal gücünü arttırmak, olumlu düşünme becerileri geliştirmek, konsantrasyonlarını arttırmak, esneklik, beden-ruh-zihin uyumu sağlamak amacıyla yoga yapılmıştır.

Proje kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Gazi Çiftliği'ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi edindi. Yapılan el sanatlarını inceleyip tarihimizi ve kültürümüzü yerinde öğrendiler. Kütüphanenin kitaplarını incelediler. Jandarma Çevre Koruma Timi ile tanışıp onlarla sohbet ettiler, HAYDİ (Hayvan Durum İzleme) Aplikasyonu hakkında bilgi aldılar.